We krijgen een inkijkje in iemands liefdesleven, we organiseren veel leuke dates en mensen worden verliefd. Tot zover het romantische gedeelte van het werk als Matchmaker.

Wat wij ook geregeld horen is dat een vrouw zich graag vrouw wil voelen, hoe onafhankelijk of vrijgevochten ze ook zijn. Er zijn daarom dingen die een man beter niet kan doen bij een eerste date, bijvoorbeeld na afloop een tikkie sturen of de date überhaupt 10 minuten van te voren afzeggen. No offense, maar erg charmant is het niet. En juist dat charmante trekt ons vrouwen aan. Dat charmante maakt ons verliefd. Wellicht kunnen we dan toch iets leren van de engelse hoffelijkheid.

De perfecte Engelsman

In films zie je ze vaak, een gentleman. Wij als vrouwen zwijmelen er bij weg en we vinden het woest aantrekkelijk. Hoe gedraagt een Engelsman zich tijdens een eerste date? Hij komt je netjes ophalen thuis, is een kwartier te vroeg en hij heeft bij een leuk restaurant gereserveerd. Als je het restaurant instapt doet hij de deur voor je open, neemt je jas aan en hangt hem op. Eenmaal aan tafel laat hij jou eerst zitten waarna hij jouw stoel aanschuift. Na het diner staat hij erop om de rekening te betalen. Aan het einde van de avond belt hij een taxi en stuurt een bericht of je veilig bent thuisgekomen. Een dag later ontvang je rozen met een kaartje of je op tweede date met hem wil. Hoe perfect kan een man zijn?