Waarom mannen stress anders ervaren dan vrouwen. “Hoe gaat het met je? Ja goed, druk! Beetje gestrest maar verder goed.”  Een antwoord dat we tegenwoordig steeds vaker horen. Want ja, stress. Wie heeft het niet? Het dagelijks leven zit vol met kleine ergernissen. Over het algemeen eenvoudig te relativeren, maar wanneer stress een onderdeel van het dagelijks leven is geworden kan dit grote gevolgen hebben. Stress zorgt ervoor dat de verschillen tussen jou en je partner uitvergroot worden. En dan zijn er ook nog eens veel verschillen in hoe mannen en vrouwen met stress omgaan. Helaas leidt het tot een toename in relatiebreuken. Het CBS schat in dat in 2060 het aantal scheidingen een stuk is gestegen en dat 44% van de huishoudens uit 1 persoon bestaat. Een schrikbarend vooruitzicht. Laten we eens inzoomen op de verschillen tussen mannen en vrouwen

Vrouwen willen weten, mannen willen vergeten

Volgens John Gray, schrijver van het wereldberoemde boek ‘Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus’, reageren mannen en vrouwen anders in tijden van stress. Mannen trekken zich volgens hem vaak terug in hun hol door problemen te vergeten, terwijl vrouwen juist contact zoeken en dingen willen bespreken. Stress stimuleert de Marsbewoner tot een vecht- of vluchtreactie terwijl het in de Venusbewoner de behoefte wakker maakt om te helpen en te verzorgen.